Toppmeny

Fototävlingar

Vad menar vi med fototävlingar?

Fototävlingar är evenemang där allmänheten bjuds in till att ta bilder inom ett specifikt område för att våra olika projekt skall få bättre täckning gällande illustrationer. Det är en central del av vårt arbete att sammanställa världens vetande.

Wikimedia Sverige organiserar 2013 två stycken olika fototävlingar, den svenska deltävlingen av Wiki Loves Monuments, världens största fototävling, samt sköter den internationella samordningen av fototävlingen Wiki Loves Public Art och organiserar även den svenska deltävlingen. Men det är också möjligt med mindre tävlingar, till exempel har vi genomfört Wiki Takes Norrköping som pågick under en dag.

Hur fungerar fototävlingar?

Tävlingarna organiseras ofta i nära samarbete med andra organisationer och har oftast något tema, till exempel fornminnen. Under en begränsad tidperiod kan man ladda upp bilder till Wikimedia Commons och märka dem så att de ingår i tävlingen.

De bästa bilderna, vilka utses av en jury, vinner priser. 

Vill du anordna en fototävling?

Vi kan hjälpa dig att nå ut genom våra kanaler och att hitta volontärer som kan hjälpa dig i tävlingen. Vi kan också hjälpa till med mindre priser såsom nyckelband, pennor och dekaler. Du behöver bestämma temat, tiderna och lista ut ett sätt att utse vinnaren. Hör av dig till oss så kan vi vägleda dig.