Donera

Stöd arbetet för fri kunskap

Varje bidrag räknas. Wikipedia bekostas med donationer från allmänheten på i snitt 125 kr. Välj nedan hur du vill donera.

Genom att skänka pengar till Wikimedia Sverige hjälper du oss att utveckla Wikipedia och andra projekt som bidrar till att världen får tillgång till kunskap. Du tar genom din donation ställning för ett samhälle där kunskap fritt kan användas, delas och spridas – till alla som vill ta del av den.

Swish

Enklast swishar du till oss på 900-6859. Skriv "donation" som meddelande. Du kan också använda QR-koderna nedan.

Bankgiro

Du kan donera genom att sätta in pengar på bankgiro 900-6859. Skriv "donation" som meddelande.

Autogiro

Nu kan du bli månadsgivare eller medlem via autogiro.

Mer information om vad ett autogiro innebär, och hur du går tillväga för att starta upp det hittas här.

Swisha

Skanna QR-koden i din Swish-app för att donera.

100 kr

250 kr

500 kr

Testamentera en gåva till Wikimedia Sverige.

Mer om testamentering och hur du kan inkludera Wikimedia Sverige i ditt testamente  hittas här: https://wikimedia.se/testamentera-en-gava-till-wikimedia-sverige/.

Internationella betalningar

Om du vill donera från en bank utanför Sverige vänligen använd följande information:

  • IBAN: SE60 8000 0845 2590 4498 8963
  • BIC (8 tecken): SWEDSESS
  • BIC (11 tecken): SWEDSESSXXX
  • Bank: Swedbank

Tack

Tack vare ditt bidrag kan vi fortsätta stötta Wikipedias volontärer, hjälpa museer och bibliotek att tillgängliggöra deras samlingar på nätet och utrusta lärare med rätt verktyg för att föra den fria kunskapens budskap vidare till nästa generation – och mycket annat.

Wikimedia Sverige är en lokal, juridiskt obunden stödförening till Wikimedia Foundation, som driver några av världens största fria kunskapskällor, inklusive Wikipedia, Wikidata och Wikimedia Commons. Wikimedia Sverige samlar in donationer för Wikipedia och andra Wikimediaprojekt i Sverige. Målet med vårt arbete är att verka för att sprida upphovsrättsligt fri kunskap till så många människor som möjligt.

Dina personuppgifter

När du lämnar en gåva kommer Wikimedia Sverige att behandla dina uppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Du hittar information om hur länge vi sparar dina uppgifter, varför vi behandlar dem och vilka rättigheter du har i vår integritetspolicy.