Testamentera en gåva till Wikimedia Sverige

Esterbrook fountain pen (2888149330)
Esterbrook fountain pen foto Karen, CC-BY-2.0 via Wikimedia Commons

 
Inkludera Wikimedia Sverige i ditt testamente och låt ditt arv gå till arbetet för att göra kunskap fritt tillgänglig för alla människor.

Wikimedia Sverige (WMSE) verkar för att alla människor ska ha fri tillgång till mänsklighetens samlade kunskap. Fri kunskap leder till en bättre värld och är centralt för att uppnå Globala målen. Vi ser framför oss en mer digitaliserad och sammanknuten värld där alla kan bidra till både att producera och att konsumera kunskap utan kostnad, oavsett var i världen personen befinner sig eller vilket språk den talar. Ditt bidrag hjälper oss att göra Wikipedia och de andra Wikimediaprojekten ännu bättre, mer robusta och tillgängliga.

Viktigt om att testamentera till en förening eller en organisation.

  • Alla gåvor är välkomna, stora som små.
  • För att ett testamente ska vara giltigt måste det vara skriftligt, signerat av dig och även av två samtidigt närvarande (oberoende) vittnen.
  • Vill du testamentera till en förening ange gärna organisationsnumret i testamentet, och du kan med fördel kontakta föreningen för att informera om detta.
  • Ett testamente kan justeras när som helst, bytas ut helt eller göras tillägg på.

Funderar du på att testamentera till Wikimedia Sverige, eller har frågor allmänt om testamentering, hör gärna av dig så kan vi hjälpa dig.

Skicka ett mejl till info@wikimedia.se eller ring till Jenny Brandt, Projektledare medlems- och givarvärvning på telefon 070-776 34 46.

Mer information till dig som funderar på att testamentera finns på Giva Sveriges hemsida där Wikimedia Sverige är medlemmar.

Gå till https://www.givasverige.se/tryggt-givande/testamente/ för att läsa mer.

Placeringspolicy
Länk till Wikimedias Sveriges placeringspolicy.