Toppmeny

Mer om medlemskap

Stora kameran i användning
Den stora videokameran i teknikpoolen i användning.

Föreningen är öppen för alla som vill stödja föreningens verksamhet; Wikimedia Sverige riktar sig främst till personer som bor i Sverige, men vi har även medlemmar i flera andra länder. Som medlem får du möjlighet att mer aktivt påverka föreningens verksamhet, men framför allt blir du delaktig i äventyret att göra kunskap fritt tillgänglig för alla. Du bidrar även som passiv medlem genom att göra föreningens numerär större, vilket kan vara en stor tillgång för oss i olika sammanhang.

Medlemmar har företräde på att låna utrustning ur teknikpoolen.

Medlemskap kostar 100 kr per år för privatpersoner och 1 000 kr per år för organisationer – men det är möjligt att betala valfritt högre belopp som medlemskapsavgift om man vill stötta oss lite extra.

Bli medlem nu

Organisationsmedlemmar

Frågor och svar

Kan organisationsmedlemskapet tolkas som att en institution går i god för innehållet i Wikipedia?
Nej, detta är inte föreningens mål. Fri kunskap ska givetvis vara så korrekt, neutral och allsidig som möjligt, men detta säkerställs genom en öppen process där alla kan bidra till innehållet, oavsett om man är medlem i föreningen eller inte. Föreningens mål är att stödja och informera om processen, men inte att aktivt ingripa i den.
Kan organisationsmedlemskapet tolkas som att en institution gynnar Wikipedia på bekostnad av konkurrenter?
Föreningen stödjer fri kunskap, som endera är tillgänglig under en fri licens (Creative Commons) eller som är fri från upphovsrätt. Sådant innehåll får återanvändas fritt och kopieras mellan olika projekt. Det är inte låst till Wikipedia och de projekt som drivs av Wikimedia Foundation.