Donera

Stöd arbetet för fri kunskap

Varje bidrag räknas. Wikipedia bekostas med donationer från allmänheten på i snitt 125 kr. Välj här hur du vill donera.

Swish

Enklast swishar du till oss på 123 269 26 97. Skriv "donation" som meddelande. Du kan också använda QR-koderna nedan.

Bankgiro

Du kan donera genom att sätta in pengar på bankgiro 900-6859. Skriv "donation" som meddelande.

Vi erbjuder nu även möjligheten att donera eller bli medlem via Autogiro. Mer information för dig som är intresserad hittar du här.

Swisha

Skanna QR-koden i din Swish-app för att donera.

100 kr

250 kr

500 kr

Internationella betalningar

Om du vill donera från en bank utanför Sverige vänligen använd följande information:

  • IBAN: SE60 8000 0845 2590 4498 8963
  • BIC (8 tecken): SWEDSESS
  • BIC (11 tecken): SWEDSESSXXX
  • Bank: Swedbank

Genom att skänka pengar till Wikimedia Sverige hjälper du oss att utveckla Wikipedia och andra projekt som bidrar till att världen får tillgång till kunskap. Du tar genom din donation ställning för ett samhälle där kunskap fritt kan användas, delas och spridas – till alla som vill ta del av den.

Tack vare ditt bidrag kan vi fortsätta stötta Wikipedias volontärer, hjälpa museer och bibliotek att tillgängliggöra deras samlingar på nätet och utrusta lärare med rätt verktyg för att föra den fria kunskapens budskap vidare till nästa generation – och mycket annat.

Wikimedia Sverige är en lokal, juridiskt obunden stödförening till Wikimedia Foundation, som driver några av världens största fria kunskapskällor, inklusive Wikipedia, Wikidata och Wikimedia Commons. Wikimedia Sverige samlar in donationer för Wikipedia och andra Wikimediaprojekt i Sverige. Målet med vårt arbete är att verka för att sprida upphovsrättsligt fri kunskap till så många människor som möjligt.

Dina personuppgifter

När du lämnar en gåva kommer Wikimedia Sverige att behandla dina uppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Du hittar information om hur länge vi sparar dina uppgifter, varför vi behandlar dem och vilka rättigheter du har i vår integritetspolicy.