2010 kommer att bli ett spännande år

Det här året kommer att bli spännande på många sätt: inte nog med att vi nyligen firade att Wikipedia fyllde nio  år (15 januari), eller att flera nya tekniska lösningar är på gång (video till exempel), Wikimedia Sverige har startat en blogg för att föra en starkare närvaro på nätet. Internet är ju ändå vårt kärnområde. Visst är det viktigt att vi träffas och att vi får till möten med till exempel museer – men fokus ligger ändå på vad folk gör vid datorn. Det är här de flesta människor får sin information nu för tiden, och alltfler får också sin kultur vid datorn. Därför kommer den här bloggen att innehålla mer än bara korta tweets och återgivande av vad andra media redan har rapporterat om Wikipedia (även om vi naturligtvis tipsar om när andra skriver tänkvärda saker på andra bloggar). Vi kommer självklart att berätta mer om våra projekt, men också bli lite mer personliga än vår webbplats eller våra pressmeddelanden kan bli.
Alla bilder på den här bloggen är fria, vilket betyder att du får återanvända dem så länge du anger källa.