Wikipedia på Facebook

Kul Wadhwa

Idag meddelade Kul Wadhwa, som är Wikimedia Foundations ”Head of Business Development”, att Facebook lanserar material från Wikipedia, med början idag:

They’re calling this service Facebook Community Pages, portal pages which will be owned and managed by the Facebook community.

Målet och tanken bakom är att några av de miljontals människor som använder Facebook ska bli användare (d.v.s. aktiva skribenter) på Wikipedia. Fortfarande är det många som inte vet att Wikipedia bygger på att folk hjälper till, att allt som står där har skrivits av någon frivillig, och att det är ganska lätt att själv bidra. Genom att göra sådana här partnerskap hoppas Wikimedia Foundation göra en stor insats för att höja kvaliteten på Wikipedia.
Vilka fler borde använda Wikipedia i sina sidor?