Böcker av Wikipedia

Ja just det, inte böcker på Wikipedia, inte heller böcker till Wikipedia. Denna blogpost handlar om hur Du gör böcker av det du kan läsa om på Wikipedia. Det kan bli en present om någons intresse, en samling som tillsammans blir en lärobok eller information om ditt nästa resmål.

De senaste dagarna har bokfunktionens tillgänglighet utökats på Wikipedia. Förut var man tvingad att vara inloggad för att lägga samman artiklar och spara till en bok som man kunde beställa i tryckt format. Nu däremot är det tillgängligt för alla.

I videon nedan ser du hur det fungerar:

Bokfunktionen är utvecklad av PediaPress och i Sverige är det Vulkan.se som trycker böckerna, vilket vi har rapporterat om förut.

Fler som skriver om detta: Ny Teknik, Creative Tools.

1 tanke om “Böcker av Wikipedia

Comments are closed.