Wikimedianer på Medelhavsmuseet

Hästfigurin
Hästfigurin, Medelhavsmuseet. Foto: Lokal Profil, CC-BY-SA
Detalj av hästfigurin Detalj av hästfigurin, Medelhavsmuseet. Foto: Lokal Profil, CC-BY-SA

Under söndagen var vi en grupp på sex personer som träffades och tog lite bilder på Medelhavsmuseets fantastiska samlingar. Detta lilla evenemang skedde som en del av fototävlingen Wiki Loves Public Art.

Museet är inte speciellt stort och deras Egyptiska samlingar var tyvärr inte öppna då de håller på att bygga om men museet rymmer ändock ett stort antal statyer. Ett stort antal av dem var inte i glasmontrar vilket var utmärkt och möjliggjorde bättre bilder! Även det faktum att museet är mycket ljusare än Östasiatiska museet hjälpte. Trots det är det alltid många bilder som får kasseras då det blir olyckliga reflektioner etc. Därtill gör det stora antalet objekt att vi med största sannolikhet missade att fotografera flera av dem. Då Medelhavsmuseet har gratis inträdde hela månaden så jag rekommenderar dig att fara dit och ta några bilder. Även om det skulle finnas en bild är det väldigt värdefullt att ta närbilder på olika objekt eller från andra vinklar.

Om du vill se vad som redan finns uppladdat kan du ta en titt i bildkategorin på Wikimedia Commons.

Mvh,

John Andersson, internationell koordinator för Wiki Loves Public Arts