Du läste det här först

Så här kommer den nya versionen att se ut
Så här kommer den nya versionen att se ut

I slutet av april kommer en ny version av MediaWiki, programvaran som bl.a. Wikipedia använder. Det blir en stor omdaning. Anledningen är att Wikimedia Foundation för en tid sedan startade ett användbarhetsinitiativ för att göra Wikipedia lättare att använda, och då behövs en nyare version av MediaWiki. Som du kan se till höger kommer saker och ting att bli lite annorlunda, samtidigt som mycket kommer att vara likadant. Utfällbara flikar, förbättrad sökning och förenklade verktyg för att göra tabeller och länkar. Det här kommer att bli spännande.
Om du klickar på bilden kommer du till Wikimedia Foundations teknik-blogg. Klickar du däremot på den här länken finns där mer information om vad som kommer att hända framöver i användbarhetsinitiativet.
I teknikbloggen kan du också läsa om det stora mötet i Berlin där programmerare, hackare och datanördar från hela världen kommer att samlas för att diskutera saker som är på gång, saker som har hänt och hur man ska gå vidare för att göra Wikimedia Foundations sajter och i förlängningen alla MediaWiki-sajter bättre. Wikimedia Sverige kommer att ha representanter där. Om du har några saker du vill att de ska ta upp på mötet, lämna en kommentar nedan.