Wikipedia räddare i nöden

Judson Laipply nådde stor berömmelse när en video från en av hans föreläsningar nådde YouTube. Videon hette Evolution of dance. Den har hittills setts flera miljoner gånger.
Nu berättar Laipply på sin blogg om hur Wikipedia räddade honom från att hamna i fängelse. Den kanadensiska tullen använder Wikipedia! När Laipply skulle in i Kanada för att föreläsa och fastnar i tullen, gör de en snabb sökning på honom – och resultatet:
“Oh! You have a Wikipedia page! Here you go. Come on in!”
Det här har tydligen hänt flera gånger också.
Sedan dess har flera börjat fundera på det visa i att tullare använder Wikipedia som referensverk; nog borde de ha en uppdaterad officiell standardsajt på nätet, men med tanke på hur snabbt länder förändras och nya pass tillkommer är wikitekniken och särskilt Wikipedia med sina många bidragsgivare ett tillräckligt bra verktyg för att fungera som ett komplement till de officiella sajterna.