Liam Wyatt, allihopa

I New York Times finns nu en artikel om Liam Wyatt, som just nu är volontär på British Museum. Just det, volontär. Wyatt tar alltså av sina egna sparpengar för att ha råd att vara en hel månad på British Museum och arbeta med dem för att växla erfarenheter och kunskaper om bilder. Jag tror att British Museum kommer att få svårt att låta bli att göra något aktivt efter det, om de nu skulle vilja. Troligen blir de så inspirerade att de gör som många andra redan har gjort: lägger ut delar av sina samlingar på Wikipedia. Jag har träffat Liam flera gånger och han är inspirerande och trevlig, vilket man inte minst kan se på den här bilden jag tog på honom i Berlin förra året.
Och anledningen till att jag skriver om Liam är att han kommer till Sverige i nästa vecka, den 7-9 juni, för den nionde juni anordnar Wikimedia Sverige tillsammans med Nordiska museet och Stockholms stadsmuseum en workshop om licensiering av fotosamlingar. Alla som vill är välkomna efteråt (vid lunchtid) för att umgås med Liam, mig och de andra tre wikipedianer som kommer att vara där.