Fria bilder från bröllopet

Fritt licensierade bilder från kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop samlas i den internationella bildbanken Wikimedia Commons under Category:Wedding of Victoria, Crown Princess of Sweden, and Daniel Westling.

Ett villkor för att få ladda upp bilder dit är att de verkligen är fria, försedda med någon av de godkända Creative Commons-licenserna. Därför kan bilderna användas inte bara i Wikipedia på 250 språk, utan även i bloggar, dagstidningar, böcker och för att trycka minnestallrikar. Bildbanken innehåller över 6 miljoner fria bilder från hela världen.

Föreningen Wikimedia Sverige har hjälpt till att ge ackreditering åt två fotografer vid bröllopet, signaturerna Prolineserver och Janwikifoto. Men alla får bidra med sina bilder, från amatörer och nybörjare (small people, som vi kallas numera) till rutinerade pressfotografer.

2 tankar om “Fria bilder från bröllopet

Comments are closed.