Public Service inför valet

SVT Debatt
Public service. Foto av Abbedabb. Licens: CC-BY-3.0

Det finns mycket som pågår inför valet. SVT och SR gör de bra med sin valpejl. Det är Public service i sina fina stunder. Vi som tycker att Wikipedia har en del att ge (och vi får vatten på vår kvarn av att ha 90 000 sidvisningar i timmen) tycker så klart att det är viktigt att det som folk läser är så rätt som möjligt. För om det är så, kan man göra roliga saker.

Därför tänker vi inför valet i år göra ett så kallat sprint, det vill säga att vi fokuserar på att förbättra artiklarna inom ett ämnesområde på en kort tid. Detta är inget nytt på Wikipedia, det finns Veckans tävling och Veckans samarbete sedan länge. Det som är unikt just nu är att denna veckas tävling sammanfaller med en IRL-träff för att tillsammans samarbeta och göra materialet bättre inför valet.

Vi är många som vill att Wikipedia ska fungera så som det är tänkt (sedan det inlägget skrevs har antalet registrerade användare dubblats), nämligen att mänsklighetens samlade kunskap ska vara fritt tillgänglig för alla. Och det är ett så enkelt mål att förstå att jag är säker på att du håller med mig där.

Wikimania Hacking days 2005
Public service. Foto av Fuzheado. Licens: CC-BY-SA-2.0

Och du kan hjälpa till, på många sätt. Just nu skulle det vara roligt om du ville hjälpa oss i denna sprint. Delta gärna i den aktuella tävlingen eller samarbetetet som nämns ovan, eller kom på vår träff så får du dessutom se vilka vi är. Men det behöver inte vara så formellt heller. Om du bara vill hålla lite koll på vad som skrivs om svenska politiker är det bra och om du av någon anledning inte vill ställa det till rätta själv så kan du alltid anmäla felet.

Är inte något av detta ett alternativ för dig får du gärna skänka priser till de som lägger ner sin tid på tävlingarna alternativt ge pengar till Wikimedia Sverige så att vi kan stötta fler sådana här initiativ i framtiden.

Som sagt, det pågår mycket inför valet.

Relaterade blogginlägg:

http://wikimediasverige.wordpress.com/2010/06/21/ar-maud-olofsson-med-i-centerpartiet/

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 tanke om “Public Service inför valet

Comments are closed.