Nytt mått för relevans – stolpe ut?

2009 FA Community Shield at Wembley Stadium
2009 FA Community Shield på Wembley Stadium. Foto: Nanonic. Licens: Public Domain.

På svenska Wikipedia skapas varje dag ungefär 200 artiklar, mer än hälften av dessa tas bort samma dag. En hel del är rent och skärt klotter, de är lätta att upptäcka.
En annan stor del av de som tas bort är när man skriver om saker som inte är encyklopediskt relevanta. Det pågår ständigt en stor debatt om vad riktlinjerna ska vara för att något ska ”platsa” på Wikipedia. Det är därför som jag tycker att det är lustigt att se att cirkeln har slutit sig. Expressen menar att om fotbollscupen Community Shield inte uppdateras fort på Wikipedia så är den överhuvudtaget inte relevant. Jag vet inte om jag tycker att det här är en bra utveckling, cirkelresonemang är sällan det. Fast vad vet jag, Community Shield kanske bara är en obskyr fotbollscup som ingen bryr sig om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 tanke om “Nytt mått för relevans – stolpe ut?

Comments are closed.