Sikta rätt eller snett

Det finns ju såklart berättigad kritik angående Wikipedia och som vi har skrivit förut så är Wikipedias egen artikel om kritik av Wikipedia jättestor. Men ibland hamnar kritiken lite snett.

Till exempel var det lite olyckligt att ta upp andra världskriget som exempel för att det är bättre att gå till biblioteket och få läsa många sidor. Kategorin andra världskriget på Wikipedia har 84 underkategorier som i sin tur har över 1000 artiklar.

Av dessa har till exempel just artikeln om andra världskriget utsetts till en bra artikel av Wikipedias bidragsgivare och är drygt 20 sidor lång. Och de som skriver är mer kräsna än de som läser. Så innan man slänger ur sig ett uttalande om Wikipedia kanske man ska kolla vilka delar som faktiskt ligger efter på Wikipedia.

Article feedback
Bild: Howief. Licens: CC-BY-SA-3.0

Givetvis behöver man ingen macbook för att läsa på Wikipedia, det finns många billigare maskiner som kan köras med FOSS-programvaror och gör det lika bra eller bättre. Ställ gärna det kravet på din skola också så kan pengarna användas till andra viktiga saker, till exempel fler böcker i biblioteket (eller cement eller hiphop).

som i sin tur har över 1000 artiklar

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,