Vad behöver du pengar till?

Pengar till projekt
Pengar till projekt. CC-BY-SA

Har du en idé om ett projekt som skapar eller stöder fri kunskap, men behöva hyra utrustning eller täcka reskostnader? Vill du organisera en fotosafari, ett mapping-party, hålla ett föredrag eller presentation på en mässa? Eller kanske någonting helt annat? Wikimedia Sverige har i årets budget avsatt 50 000:- till stöd för gemenskapens projekt. Vi vill stödja idéer som skapar, samlar och sprider fritt material, idéer som ökar tillgång till kunskap och utbildning. Vi vill hjälpa dig så att du kan förverkliga ditt drömprojekt, som du inte hade haft råd med själv.

Vår systerförening, Wikimedia Tyskland, har tidigare fördelat bidrag till projekt, och det har gett utmärkta resultat. Så nu testar vi deras metod att stödja gemenskapens projekt och fördela pengarna.

Regler
Ansökningarna ska lämnas in senast 20;e augusti 2011. Därefter kommer ansökningarna att diskuteras (och kanske förbättras) på https://wikimedia.se. Medlemmarna i Wikimedia Sverige har möjlighet att komma med sina synpunkter på ett möte den 27:e augusti 2011 (mer information om det mötet senare). Det slutliga beslutet fattas sedan av styrelsen vid ett möte 3:e-4:e september. Antalet beviljade ansökningar beror på storleken på ansökningen.

Projekt som beviljas stöd ska genomföras under 2011. Projekt som är för stora för att hinnas med under 2011 eller inte beviljas stöd den här gången kan genomföras med medel från nästa års budget.

Är du intresserad? Detaljerad information finns på föreningswikin. Sprid gärna länken så att dina vänner också kan söka pengar – och tävla om vem som kommer på den bästa idén. Och glöm inte att skicka in din ansökning senast 20:e augusti.