Teknikpool

Johan Theorin at Göteborg Book Fair 2011
En av bilderna som skapats med hjälp av teknikpoolen. Foto: Arild Vågen. Licens: CC-BY-SA-3.0

I vår strävan att göra mer kunskap tillgängligt har vi märkt att det finns en del tekniska hinder. Ibland har man inte ett objektiv bra nog för att ta foton, ibland saknar men en videokamera och så vidare. Därför har föreningen nu skapat en teknikpool, med en del teknisk utrustning som kan få lånas om man vill skapa media som görs tillgänglig under en fri licens på Wikimedia Commons. Just nu finns bland annat ett bra objektiv och en videokamera med bra mikrofoner. Har du förslag på andra saker som borde finnas säg gärna till. Allt som skapas kommer att samlas i en kategori på Wkimedia Commons och i skrivande stund finns redan 141 filer uppladdade.