Wiki Loves Monuments på Wikipedia

Tävlingen Wiki Loves Monuments är avslutad och jag är mitt uppe i juryarbetet. En prisceremoni kommer att hållas 18.30 den 12 oktober på Nordiska Museet i Stockholm. Men det på går full aktivitet under tiden. Dels pågår en diskussion om hur bilderna bäst kan kommas till användning. Men det har också varit en tävling för att skapa artiklar på Wikipedia för de objekt som är relevanta och där bilder har tagits. Vinnaren blev användare Catasa som hade förbättrat artikeln Lundby parstuga som hon själv hade tagit bilder till. Hur det går för dem i bildtävlingen återstår att se, tills vidare kan vi gratulera Catasa för hennes insatser, extra anmärkningsvärt eftersom att hon inte hade gjort en enda redigering på Wikipedia innan Wiki Loves monuments.

Stort grattis!

Lundby parstuga framsida
Huvudbilden i artikeln. Foto: Catasa. Licens: CC-BY-SA-3.0