Edit-a-thon #1 – tema fåglar

Cyanistes caeruleus 3 Luc Viatour.jpg
Bild: Cyanistes caeruleus 3 Luc Viatour.jpg Foto: Luc Viatour Licens: CC-BY-SA-3.0

I en serie edit-a-thons som Wikimedia Sverige kommer att genomföra i år är den första på tema fåglar, 24 mars.

Men för att ta ett steg tillbaks, vad är ett edit-a-thon? Det är helt enkelt ett tillfälle att träffas och redigerar på Wikipedia tillsammans. Även kallat Wiki-Lan eller redigeringsträffar är detta ett koncept som återkommer i många andra länder. Att redigera tillsammans ger en möjlighet att motivera varandra, utbyta kunskaper och att ge varandra återkoppling på det man gör redan innan man trycker på Spara vilket kan vara en trygghet speciellt om man är nybörjare. Det är en utmärkt inkörsport om man har funderat på att redigera, men inte riktigt har kommit sig för. Just den här träffen kommer att handla om fåglar. På Wikipedia finns ett projekt för fåglar som är aktivt och framgångsrikt och flera ornitologer hjälper till där. Under februari kördes dessutom ett program som automatskapade ett stort antal artiklar utifrån ett antal databaser som kan behöva kontrolleras att de blev korrekta. Vi kommer att hålla till på Wikimedia Sveriges kontor i Stockholm. Vi har möjlighet att skaffa bra facklitteratur till träffen ifall det finns något behov. Har du några idéer på det så hör av dig.

Låter det spännande och vill du vara med? Vill du lära dig mer om Wikipedia eller brinner du för fåglar? Anmäl dig på Facebook eller på Wikipedia, ta den du känner dig mest bekväm med.