Projekt Swecon 2012

Swecon är ett årligt science fiction- och fantasylitteraturarrangemang, någonstans mellan en litteraturfestival och en konferens med små inslag av mässa. Föredrag, intervjuer, paneldiskussioner, gruppdiskussioner, umgängesyta och bokförsäljning.

Årets Swecon är Kontrast i Uppsala, och äger rum 5–7 oktober. Där skall Wikimedia Sverige vara. Genom Projekt Swecon 2012, som är ett av gemenskapens projekt, kommer det att finnas ett workshoprum på lördagen och söndagen där tanken är att Wikimedia Sverige skall tillbringa en hel del tid. Planen är att uppmuntra de närvarande att bidra till Wikipedia, Wikimedia Commons och andra relevanta Wikimediaprojekt, både under helgen och förstås på längre sikt: ha några programpunkter, särskilda tillfällen då man kan redigera, tävlingar för att ladda upp bilder och skapa artiklar och sådant.

Litteraturvetaren Merja Polvinen på Swecon 2011.
Finländska litteraturvetaren Merja Polvinen som moderator för en paneldebatt om science fiction och modernism på Swecon 2011. Fotograf: Ankara, licens CC-BY-SA 3.0.

Dessutom tänker vi förstås låna med oss kameran och ta egna bilder – den här typen av arrangemang är mycket tacksamma för att fylla på med bilder på författare, översättare, redaktörer och andra som kan vara bra att ha på Commons. Om du är intresserad av att hjälpa till under den aktuella helgen, skriv gärna upp dig på listan.

1 tanke om “Projekt Swecon 2012

Comments are closed.