En snabbtur till Ghana

Vacker Commonsbild ifrån Ghana

Lodewijk, volontär på Wikimedia Nederländerna, erbjöd mig igår en snabbresa till Ghana vilket jag självklart tackade ja till. Hur kan man tacka nej till ett sådant erbjudande

Min snabbresa sker dock utan att jag behöver vänta i timmar på en flygplats och utan att få jetlag. Inga sprutor behövde jag ta och ingen väska har blivit packad. Istället sitter jag i mina yllesockor med en god americano på ett hektiskt café i Stockholm.

Snabbresa till Ghana med americano

Lodewijk hade nämligen berättat att det fattades personer i Wiki Loves Monuments juryn i just Ghana. Åh tänkte jag, kul för den som blir tillfrågad! Att få titta igenom (visst det hade kunnat gjorts ändå) bilder ifrån ett land jag inte besökt, att se monument som är en del av deras historia och kultur och då genom min datorskärm komma lite närmre. Lite närmre en för mig ny kultur och platser jag inte upplevt.

Efter att möjligen ha visat ett tämligen stort intresse för detta juryarbete i Ghana fick jag frågan (eller möjligen önskan om att sluta prata om Ghana och juryarbete) av Lodewijk och har nu i ett första steg suttit och valt ut tio stycken favoriter, vilket även Rexford & Oscar, de två andra i juryn, gör.

Eftersom att det är en kort resa, klar den 31 oktober med ett färdigt resultat, trodde jag först att den skulle bli stressig och obekväm. Men än så länge icke! Det visade sig att det blygsamma antalet fotografier, 114 stycken, gör denna snabbresa möjlig, bekväm och spännande! Gå gärna in och ta en titt på Ghanas bidrag i Wiki Loves Monuments 2012 för att förgylla din helg. Och snart får du höra om vinnaren!

/ Sophie.