Vinnarna i Wiki Loves Monuments 2012 i Sverige!

Den svenska juryn är nu färdiga med det roliga, fantastiska, mödosamma, svåra och stimulerande arbetet med att gå i genom alla svenska bilder i Wiki Loves Monument 2012. Att få ihop ett slutresultat var svårt, många fina bilder och juryfavoriter fick inte plats bland de tio vinnarna som vi nu med ett stort lycka till sänder vidare till den internationella jury som kommer att utse slutvinnarna i den globala tävlingen.

Den svenska tävlingen hade tre kategorier, fornminnen, byggnader och fartyg. Vi fick in färre fartygsbilder jämfört med de övriga kategorierna och därför har juryn valt ut fyra byggnader, fyra fornminnen och två fartyg. Bland de tre kategorivinnarna röstade vi också fram tävlingens bästa bild.

Priset för bästa bild och bästa bild på ett fornminne gick till Jorchr. Bilden föreställer Vållehög i Vellinge kommun i Skåne.

Vållehög

Priset för bästa byggnadsbild gick till Jonatan Andersen för hans bild på Statens bakteriologiska laboratorium gamla anläggning i Solna. Jonathan Andersen fick också juryns specialpris för bästa bildserie för sin många högkvalitativa bilder på det gamla laboratoriumområdet.

Statens bakteriologiska laboratorium

Priset för bästa fartygsbild gick till Jan Edman för hans bild på M/S Sunnan.

Staten

Övriga pristagare finns på resultatsidan på Wikimedia Commons. Där berättar vi också mer om ur urvalet gick till, vilka bilder som juryn valde ut till den slutliga omröstningen (187 fantastiska bilder tagna runt om i Sverige finns att beskåda där!).

Nu återstår inte så mycket mer för juryn än att tacka för att vi fick förtroendet att bedöma alla fina biler i tävlingen och vi vill förstås också tacka alla fotografer som bidrog till att göra vårt jobb både roligt och svårt. Den svenska juryn bestod av Kristina Axelsson från .SE, Erlend Björtvedt från Wikimedia Norge, Niklas Wikman från photosthlm och Arild Vågen från Wikimedia Sverige.

1 tanke om “Vinnarna i Wiki Loves Monuments 2012 i Sverige!

Comments are closed.