GLAM-tekniker

GLAM-tekniker i vårvärme. Foto: Arild Vågen, CC-BY-SA-3.0

Foto: Arild Vågen, CC-BY-SA-3.0

Hej!
Mitt namn är André Costa, jag är Wikimedia Sveriges näst senaste medarbetare och anställd som GLAM-tekniker. Varför har jag inte presenterat mig tidigare kanske du frågar? Även om jag arbetat för Wikimedia Sverige sedan januari är det först nyligen som jag kommit på plats här på kansliet i Stockholm. Tidigare har jag arbetat per distans från Skottland där jag sedan flera år varit bosatt. Jag har en mångårig bakgrund som aktiv på Wikipedia och Commons, föga förvånande med just GLAM-aktiviteter och de mer tekniska aspekterna som intresse.

Så vad innebär arbetet som GLAM-tekniker? I första hand betyder det att jag kommer att jobba med vårt projekt där vi bygger upp en öppen databas för offentlig konst samt att assistera med de tekniska aspekterna i det närliggande projektet Wiki Loves Public Art. I andra hand bidrar jag med teknisk hjälp i samband med andra ärenden relaterade till GLAM verksamheten, såsom bilddonationer, samt teknisk assistens om det behövs i övriga medarbetares projekt.

Vill du veta mer kan du kontakta mig på sedvanligt wikivis eller varför inte titta förbi på wikipub ikväll och säga hej om du ändå befinner dig i Stockholmstrakten.

Hälsningar / André

1 tanke om “GLAM-tekniker

Comments are closed.