Idag börjar Umepedia-tävlingen!

Umepedia-logo.svg
Projektets logotyp som kommer att pryda skyltarna. / The logotype of the project.

For English, see below.

Idag är det dags för skrivtävlingen Umepedia Challenge att börja! Hjälp oss att förbättra artiklar om Umeå på Wikipedia – på vilket språk du vill!

Reglerna är enkla, det handlar bara om att skapa och förlänga någon av de 40 artiklar om byggnader, parker, broar och konstverk som vi har identifierat och listat här, till något av Wikipedias 287 språk. Du väljer själv vilken artikel och språk du vill arbeta på och hur mycket du vill göra. Även ett par rader om ämnet är värdefullt och ett välkommet bidrag i tävlingen!

Vårt mål med projektet Umepedia är att sätta upp skyltar med QRpedia-koder vid de här 40 objekten. Dessa kan sedan snabbt och enkelt skannas in med mobiltelefonen. Det häftiga är att de här QR-koderna automatiskt skickar dig till artikeln på det språk som du har inställt på din mobiltelefon! Alla som vill lära sig om Umeå har nytta av förbättrade artiklar, men framförallt blir detta en fantastisk resurs för Umeås turister och invandrare.

Vi hoppas därför att du hjälper oss att förbättra artiklarna så mycket som möjligt nu under maj och översätta dem till alla språk du kan! Du kan delta i tävlingen 1-31 maj 2014!

Läs mer om tävlingen och skriv upp dina bidrag på Meta-wikin: https://meta.wikimedia.org/wiki/Umepedia_Challenge

 

Today the Umepedia Challenge Begins!

Umeå_stads_kyrka_qrwp.svg
T.ex. hoppas vi sätta en QRpedia-kod vid Umeå stads kyrka, en av sv.Wikipedias utmärkta artiklar. / We hope to put a sign with a QRpedia code next to Umeå stads kyrka, one of sv.Wikipedia’s Featured articles.

Today we are kicking off the writing contest Umepedia Challenge! Help us improve articles about Umeå on WIkipedia – on any language you’d like!

The rules are simple, all you have to do is to create and extend any of the 40 articles about buildings, parks, bridges and artworks that we have identified and listed here, to one of Wikipedia’s 287 languages. You decide which article and language you want to work on and how much you want to write. Even a few lines is a fantastic contribution to the contest!

Our goal with the Umepedia project is to place signs with QRpedia codes next to these 40 objects that we want you to write about. These QRpedia codes can then quickly be scanned with a mobile device. The cool thing is that these QR codes automatically send you to the article in the language that you have set on your mobile phone! Anyone who wants to learn about Umeå benefit of improved Wikipedia articles, but above all, this will be a fantastic resource for Umeå‘s tourists and immigrants.

We therefore hope that you will help us improve the articles as much as possible now in May, and translate them into all and any language that you can! You can take part in the contest during 1-31 May 2014.

Read more about the contest and add you contributions on the Meta wiki: https://meta.wikimedia.org/wiki/Umepedia_Challenge