Tack för alla uppladdade foton!

Den svenska deltävlingen inom Wiki Loves Monuments 2014 stängdes den 1 oktober för ytterligare tävlingsbidrag. Ni kan dock fortfarande ladda upp era foton via våra uppladdningsformulär – men de kommer inte att räknas som tävlingsbidrag.

Kollage av bilder från Wiki Loves Monuments 2013. För skapare samt licens se vykortets baksida på Wikimedia Commons.

Arbetet fortsätter dock och under oktober månad kommer nu den svenska juryn välja ut vinnarna i den svenska deltävlingen. Tio bidrag kommer även att skickas vidare till den internationella tävlingen för att representera Sverige.

I år hade vi totalt kvar 2 186 uppladdade bilder (efter att vi gått igenom bidragen för att se att de är giltiga). Bra jobbat allihopa! Detta är cirka hälften av antalet uppladdade bilder som vi hade förra året, men det är bara naturligt när vissa områden har blivit väldigt väl avfotograferade under tidigare års tävlingar. Det är dock otroligt kul att se att vi har fått bidrag från hela 122 användare varav 66 har ett nytt konto på Wikimedia Commons. Verkligt välkomna ska ni vara.

Uppskattningsvis fick över 200 nya platser i Sverige bilder. Vilken resurs! Ljungby kommun fick därtill sin första bild på kulturminnen i kommunen (och någon grävde upp fler gamla bilder på Commons).

Det togs bilder på 104 arbetslivsmuseum och 23 k-märkta skepp vilket vi är jätteglada över. Nu kan två av våra partners, Sjöhistoriska och ArbetSam, använda dem för att illustrera sina webbplatser och på andra spännande sätt.

Mvh,

John Andersson, projektledare Wiki Loves Monuments

Stefan Elving, nationell koordinator för Wiki Loves Monuments Sverige