Julhälsning och vad vi har gjort 2014

Nu är julen nästan här och det är dags att varva ner och tänka tillbaka på året som har gått. Det har varit ett fartfyllt år och flera projekt har pågått ända in i sluttampen. Jag var frestad att försöka sammanfatta året men insåg att det här mejlet skulle bli alldeles för långt i så fall. I stället vill jag ger er lite bra länkar för läsning i julhelgen, så att ni kan fördjupa er precis så mycket som ni önskar.

Bloggen
Under året har vi hittills publicerat 50 blogginlägg som handlar om allt från hur Wikipedia används i skolan eller museivärlden till olika tävlingsuppdateringar och även några gästinlägg.
Lista med blogginlägg från 2014

Pressmeddelanden
Många större händelser har annonserats via pressmeddelanden, 15 pressmeddelanden blev det totalt.
Lista på våra pressmeddelanden

Nyhetsbrev
Efter en liten paus ökade vi i juni takten på våra nyhetsbrev. 13 stycken blev det över hela året.
Lista på våra nyhetsbrev

Twitter
I år har vi än så länge lyckats med att hinna twittra 365 gånger. Vi twittrar om breda ämnen, ofta med intressanta länkar.
Wikimedia Sverige på Twitter

Wikipediapodden
Under hösten startades en podcast som tar upp olika aktuella frågor kring arbetet med Wikimedia och Wikipedia. Den drivs inte från kansliet utan ger en lite annan vinkling vilket kan vara en rolig lyssning under julhelgerna. 8 avsnitt har hunnit ges ut.
Lista med alla podcasts

Kvartalsrapporter
Vill du verkligen gräva ner dig i detaljer så är våra kvartalsrapporter till Wikimedia Foundation rätt ställe. 3 långa rapporter finns det att läsa.
Kategori med rapporterna.
Det går redan att se några trevliga tecken inför framtiden, framförallt vill jag lyfta fram att vi får en god start på året då vi från Wikimedia Foundation fick full utdelning på vår ansökan med goda vitsord. Den startpotten om cirka 2,5 miljoner kronor gör att vi inte behöver tappa tempo utan kan köra på (precis som min hemkommun Östhammar) ”rakt in i framtiden”.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som har hjälpt till i föreningens verksamhet. Jag tackar vår styrelse som i år blev klara med att få alla viktiga policydokument på plats. Jag vill tacka de drygt 40 olika volontärerna som har hjälpt till på evenemang eller gjort andra insatser som till exempel gett återkoppling på informationsmaterial eller hjälpt till med formgivning. Sist men inte minst vill jag tacka alla härliga medarbetare på kansliet som med gott humör jobbar ihärdigt med att göra kunskap fritt!

God jul önskar kansliet.
Peter, Sara, Axel, Jan, André, John och Martin önskar god jul och gott nytt år! Foto: Jan Ainali, Licens: CC BY-SA 4.0. Illustration: Mattias Jönsson, Licens: CC BY 3.0 (modifierad av Jan Ainali)

Jan Ainali
Verksamhetschef