Skrivstuga på internationella kvinnodagen

Den 8 mars högtidlighålls den internationella kvinnodagen. Även vi wikipedianer vill göra skillnad, inte minst eftersom vi tillhör en av kålsuparna. Förra året hade vi en skrivstuga om kvinnliga nobelpristagare. I år blir det mer än så.

Skrivstugor på internationella kvinnodagen. Klädkod: kom som du är. Foto: Women's International League, 5/1/22, Public Domain
Skrivstugor på internationella kvinnodagen. Klädkod: kom som du är. Foto: Women’s International League, 5/1/22, Public Domain

I min egen hemstad, Göteborg, kommer ett helt gäng volontärer att delta på Världskulturmuseets fullspäckade evenemang den 8 mars. Det blir workshops, paneldebatter, livemusik, performance och dans – och skrivstuga.
Hela spektaklet är tudelat:
Mellan 11.30 och 15.00 är forumdelen, där vi wikipedianer kommer att delta – helt gratis! Vi har med oss datorer och hjälper alla och envar som vill att börja redigera. Om man vill kan man skriva att man tänker komma på vår Facebook-evenemangssida ”Kvinnliga huvudpersoner goes Världskulturmuseet”.
Från 20.00 ända fram till kl 2 på natten – kostar 100 kr. Läs mer om hela evenemanget här.
Oavsett vilket av arrangemangen du vill gå på, eller om du blir sugen på att göra något själv, välkommen! Det finns fortfarande mycket kvar att göra.

1 tanke om “Skrivstuga på internationella kvinnodagen

Comments are closed.