Melodifestivalen 2020: på deltävlingen i Linköping

Wikimedia Sverige
Saab arena, Linköping.

Så var det dags igen för Mello 2020, med den första deltävlingen i Linköping, Linköping tar emot med nysvenskt vinterväder, det vill säga, grått, regn i luften och +3 grader. Men det gör inte så mycket. Det lär väl bli mer färg och glam kommande dagar!

Dagens första uppgift var att hämta ut min pressbadge på ackrediteringskontoret som var inrymt i en arbetsbod vid Saab Arena. Badgen säger att jag är stillbildsfotograf och fotar för Wikimedia Sverige. Dessutom är jag en ”M1a”, det vill säga att jag har tillgång till pressrum och salongen/arenan. Men det är under givna tider. Hade jag varit en P, I, A hade jag fått klafsa runt överallt.

Det är en del tider att ha koll på. Mitt preliminära program för kommande dagar ser ut så här:

onsdag 08.30 Hämta ut badge.
onsdag 12.30 Till pressrummet.
torsdag 13.05 Artistpresskonferens, fota vid scenen.
torsdag 14.10 Fota repetioner, till 19.00.
fredag 12.10 Fota presskonferens med programledare,.
fredag 12.45 Hämta biljetter till kvällens genrep
fredag 19.00 Publikt genrep.
fredag 20.30 Fota tävlande, projektledare & tävlingsproducent vid scenen.
lördag 13.00 Hämta biljetter till eftermiddagens genrep
lördag 14.00 Publikt genrep.
lördag 21.30 Presskonferens vid scenen efter avslutad sändning.

Dessutom genomförs en del andra arrangemang som diverse mingel och fester men det tänkte jag strunta i. Jag lägger den tiden på att ladda upp bilder till Wikimedia Commons! Och klappa dotterns katter.

Jag återkommer sannolikt med fler inlägg om evenemanget.

Lars Lundqvist, med nyss uthämtad badge.
Lars Lundqvist med nyligen uthämtad badge.

Förutom det kommer jag nog dela bilder på mitt Instagramkonto, om någon skulle tänkas vara intresserad! (@arkland_swe)

Om någon undrar vem jag är så kan du läsa mer här! Jag har laddat upp en del bilder på Commons tidigare, framförallt i samband med Wiki Loves monument.

Jag delar även bilder på bland annat Flickr.