Inbjudan till WikiKvinnor online-konferens

WikiKvinnorLogotyp: CC BY-SA 4.0 Lwordish.

I år kan alla som identifierar sig som kvinnor delta på en Wikipedia-konferens söndag den 2 augusti. Tidigare år har det anordnats Wikipedia-läger för kvinnor, men med anledning av det rådande läget väljer vi i sommar att hålla en endagskonferens online. 

Det här medför en rad möjligheter – du som inte har möjlighet att resa kan koppla upp dig och vi kan vara fler deltagare än om vi setts på plats. Visst låter det bra! Ta chansen att lära dig en hel del om vårt Wiki-versum och att träffa sådana som oss, vi som tror på öppen, fri och global kunskap.

Programmet skapas utifrån det som intresserar oss

Konferensens program skapar vi tillsammans. Du som deltar kan lämna förslag på programpunkter i vårt Facebook-evenemang. Sedan sätter arrangörerna ihop ett program baserat på förslagen.

  • Klockan 11–18 fyller vi konferensen med programpunkter.
  • Klockan 18–20 fokuserar vi på sociala aktiviteter och ger möjlighet att snacka av sig om dagen.

Programmet kan innehålla allt från introduktioner till Wikipedia till djupgående diskussioner om Wikidata eller jämställdhet i Wikimediarörelsen. Vill du själv hålla i en programpunkt? Det får du gärna göra! Skriv det i din anmälan i formuläret eller i ett mejl till oss wikikvinnor@gmail.com.

Både nya och erfarna ledare

Arrangörerna för WikiKvinnor-konferensen, som jobbar ideellt, det är:

Alex Jauhiainen deltog på sitt första Wikipedia-läger förra sommaren då vi var på Viskafors folkhögskola. I år är Alex med och arrangerar sensommarens konferens.

– Det var så kul att umgås och lära sig tillsammans med andra kvinnor och icke-binära. Vi hade så många intressanta diskussioner. Det gav definitivt mersmak och var lite mitt startskott till att engagera mig mer. En får så mycket intressanta idéer när en umgås med andra wikipedianer, berättar Alex.

Vilka är välkomna?

Konferensen riktar sig till alla som identifierar sig som kvinnor. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) men har erfarenhet av att tolkas som kvinna är du också välkommen.

Anmäl dig, det blir kul!

Det går bra att anmäla sig till konferensen även om man inte kan vara med hela dagen. För att kunna delta på konferensen behöver du fylla i anmälningsformuläret senast den 20 juli. Anmäl dig här.

WikiKvinnor-konferens Facebook-sida