Projekt HBTQI på Folk och Kultur

Hur kan vi förbättra Wikipedia utifrån ett hbtqi-perspektiv? Vad kan museer och bibliotek bidra med? I ett samtal på Folk och Kultur diskuterar vi betydelsen av fler röster i den gemensamma kunskapsutvecklingen. Samtalet tar sitt avstamp i Projekt HBTQI som uppstod våren 2020 när många fysiska Pridefestivaler ställdes in.

Armband med regnbågsfärger – CC BY SA – Åsa Levander/Sörmlands museum (bilden är omarbetad med en grafisk formgivning i samband med Folk och Kultur 2021)

Att skapa projektsidor är ett vanligt sätt att samarbeta inom olika områden på Wikipedia. Projekt HBTQI skapades under våren 2020 på den svenska språkversionen. Det var ett efterlängtat projektet som redan fanns på andra språkversioner sedan tidigare. När samma tema finns på olika språkversioner ger det inspiration och förslag på artiklar och områden som kan översättas eller fördjupas. 

Så i år gör vi gemensam sak tillsammans med Sörmlands museum och Biblioteksutveckling Sörmland på det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur 2021. I ett panelsamtal berättar vi om bakgrunden till projektet och om de verktyg vi använder för att arbeta tillsammans. Samtalet modereras av Charlotta Dahlén från Sörmlands museum.

Låter det här intressant? Lyssna först på vår programpunkt och sedan kan du också ställa frågor till oss direkt. Torsdagen den 11 februari 2021 mellan 18:00–20:00 har vi en skrivstuga via videolänk. Mer information hur du träffar oss finns på programsidan!

Uppdatering! Programsidan är nu stängd. Se programmet här istället: Projekt hbtqi – så gör vi Wikipedia och världen bättre tillsammans

Välkommen till Projekt HBTQI