Uppdateras Wikipedia snabbt?

En av de stora fördelarna med Wikipedia brukar sägas att det uppdateras snabbt. Men hur snabbt? Ikväll har jag haft det fördelaktiga nöjet att göra en studie på en aktuell artikel, Melodifestivalen 2010. Man kan lätt se i historiken att den har redigerats mycket ikväll. Utrustad med penna, papper, tv, armbandsur och Vandal Fighter gjorde jag följande observation. Tabellen visar hur många sekunder det tog från att 12-poängaren från varje jurygrupp offentliggjordes i tv tills att alla resultat gick att hitta på svenskspråkiga Wikipedia.

Ryssland3
Serbien8
Grekland10
Frankrike5
Irland11
Norge10
Luleå15
Umeå7
Göteborg9
Malmö11
Stockholm26
Telefonröster7

.

Det var alltså en genomsnittlig eftersläpning på ungefär 10 sekunder. Jag lämnar det som uppgift till läsaren att bedöma om det är snabbt eller inte.

2 tankar om “Uppdateras Wikipedia snabbt?

Comments are closed.