Uppdateras Wikipedia snabbt?

En av de stora fördelarna med Wikipedia brukar sägas att det uppdateras snabbt. Men hur snabbt? Ikväll har jag haft det fördelaktiga nöjet att göra en studie på en aktuell artikel, Melodifestivalen 2010. Man kan lätt se i historiken att den har redigerats mycket ikväll. Utrustad med penna, papper, tv, armbandsur och Vandal Fighter gjorde jag följande observation. Tabellen visar hur många sekunder det tog från att 12-poängaren från varje jurygrupp offentliggjordes i tv tills att alla resultat gick att hitta på svenskspråkiga Wikipedia.

Ryssland 3
Serbien 8
Grekland 10
Frankrike 5
Irland 11
Norge 10
Luleå 15
Umeå 7
Göteborg 9
Malmö 11
Stockholm 26
Telefonröster 7

.

Det var alltså en genomsnittlig eftersläpning på ungefär 10 sekunder. Jag lämnar det som uppgift till läsaren att bedöma om det är snabbt eller inte.

2 tankar om “Uppdateras Wikipedia snabbt?

Comments are closed.