Välj Wikipedia för fri information om valet 2010

Valsedel
Skriv ut egna valsedlar för Wikipedia

Den 4-10 juli samlas de politiska partierna till Almedalsveckan på Gotland och extra uppmärksamhet lär arrangemanget få i år, eftersom det är allmänna val till riksdag, kommunfullmäktige och landsting den tredje söndagen i september. Det är mindre än tre månader kvar nu.

Wikipedia kandiderar inte i valet. Föreningen Wikimedia Sverige är partipolitiskt obunden (stadgarna). Däremot hoppas vi att politiker, media och allmänhet passar på att utnyttja Wikipedia för information inför valet. Givetvis ska informationen vara saklig och neutral. Och just därför är det viktigt att alla håller koll på vad de andra partierna skriver om sig själva. Wikipedia är den fria encyklopedin som alla kan övervaka.

Många vet säkert inte hur man övervakar Wikipedia, och därför har vi utformat en liten ”valsedel” som sammanfattar de viktigaste punkterna. Skriv ut den i A4-format, kapa och dela ut valsedlarna i så många exemplar som önskas.

1 tanke om “Välj Wikipedia för fri information om valet 2010

Comments are closed.