Wikimania 2010

Konserthuset i Gdansk
Konserthuset

Här är en väl bevarad hemlighet: Vi har varit på Wikimania-konferensen! Den ägde rum 9-11 juli i Gdansk i Polen. Vi var tolv svenskar där och sju av oss åkte i samlad trupp på färjan från Nynäshamn. Nästan hela styrelsen i Wikimedia Sverige var med och flera andra. I konferensen deltog två danskar, två finnar, fem eller sex norrmän och många andra wikipedianer från hela världen. Konferensen ägde rum i konserthuset som tillhör Polska baltiska filharmonin, centralt i Gdansk. Alla föredragen filmades och ska senare bli tillgängliga på nätet. Här är programmet.

De engelskspråkiga bloggarna är fulla av notiser från konferensen, men här hos Wikimedia Sverige har det varit tyst. Och det kan nog bara förklaras med att vi är usla bloggare, långsamma, eftertänksamma och analytiska. Att skylla på dåliga trådlösa nät på konferensen duger ju inte, när de engelskspråkiga bloggarna klarade sig fint.

Som alltid gäller det att inte se detta som ett problem, utan som en utmaning. Vill du blogga för Wikimedia Sverige? Hör av dig!

1 tanke om “Wikimania 2010

Comments are closed.