Donera 67 minuter till Wikipedia

Nelson Mandela
Foto av: South Africa The Good News Licens: CC-BY-2.0

I dag är det Mandeladagen, och FN uppmanar alla att donera 67 minuters arbete till välgörenhet. Du visste väl att Wikipedia drivs helt ideellt och är beroende av donationer och att hela encyklopedin har skapats av frivilliga som har donerat sin tid och kunskap till Wikipedia.

Vad ska du göra med dina 67 minuter? Redigera på Wikipedia du med. Det är inte svårare än att klicka på länken redigera högst upp och sedan skriva i textfältet och sedan trycka spara. Vill du göra mer tricks finns det bra hjälpsidor på Wikipedia. Du kanske ska starta med att skriva artikeln om just Mandeladagen som än så länge saknas på svenska.

Orkar du inte lägga ner 67 minuter går det bra att ge pengar också. 😉