Infoga sju miljoner bilder i OpenOffice

En featured picture på Wikimedia Commons
En av de sju miljoner bilderna. Foto: William M. Plate Jr. Licens: Public Domain

Ett tyvärr alltför okänt tillägg till OpenOffice finns att hämta gratis från deras katalog med tillägg. Det ger ett internt gränsnitt gentemot mediadatabasen Wikimedia Commons med över sju miljoner bilder.

Du kan välja det från infogamenyn och då kommer en sökruta upp. När du slagit in ditt sökord genomförs en sökning mot Commons. Alla träffar visas i ett galleri och du behöver bara klicka på önskad bild så klistras den in i ditt dokument med författare och länk till bildens sida på Commons redan färdigifyllt. Tyvärr lyckas programmet inte att upptäcka alla licenser som finns på Commons men man är ett stort steg på väg, utan att ens behöva lämna OpenOffice.

Kristina Alexandersson (som tidigare har gästbloggat här) har skrivit ett längre avsnitt som förklarar hur man återanvänder bilder under en Creative Commons licens

Tack till Påvel som hjälpte mig att hitta det här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 tanke om “Infoga sju miljoner bilder i OpenOffice

Comments are closed.