Fotosafari i Skåne

Foto: Grillo. Licens: CC-BY-SA-3.0

Förväntansfull sitter jag på tåget ner till Skåne. I helgen är det fotosafari där och det här är min andra utflykt. Den första var i Bergslagen i juni, där det togs över 400 bilder som har laddats upp till Wikimedia Commons, Wikipedias bilddatabas.

Jag hoppas och tror att även denna rundtur kommer att bli lika lyckosam, Wikipedia är ju i stort behov av bilder.Vi har bett om dem förut och vi kommer att fortsätta att göra det även i framtiden. Några organisationer har förstått att det finns en vits med att släppa bilderna fria och det är oerhört roligt och värdefullt.

Men även dessa lokala iniativ är viktiga, de skapar en dokumentation av samtiden som är svår att samla in på något annat sätt. Det vore roligt att se fler sådana här resor i framtiden och Wikimedia Sverige gör sitt bästa för att se till att  de kan bli av, bland annat med resebidrag. Det finns dessutom verktyg för att underlätta insamlingen, Användare:Fluff har gjort en karta som visar alla artiklar på Wikipedia som har en koordinat men som saknar en bild. Är ditt närområde väl täckt? Om inte, har du möjlighet att erbjuda boende för en helg? Då kanske det blir en fotosafari med välmotiverade Wikipedianer även till din hembygd.

2 tankar om “Fotosafari i Skåne

Comments are closed.