Hur många Wikipedia-artiklar skapas varje dag?

Idag blev jag tipsad om ett verktyg för att se Wikipedia-statistik grafiskt. Det finns flera sådana, och några av de bästa har Erik Zachte gjort (de finns på sajten Infodisiac), men det här verktyget hade jag inte sett förut.
Här kan man bland annat se hur många artiklar som skapats varje dag sedan de 1359 dagar som gått sedan april 2007. Eller hur många redigeringar som gjorts varje dag.
Genom att klicka på ordet ”svenska” kan man byta språk, och genom att klicka på ordet ”Wikipedia” kan man byta till rätt många olika Wikimedia-länkade sajter, till exempel Wikimedia Commons, och dessutom kan man genom att klicka på ”Wikimedia Foundation, Inc” välja att se statistik för Wikia och Wikihow.
Det spännande med det här verktyget är att det är ganska lätt att se dippar, som när arabiska Wikipedia plötsligt en dag i augusti 2010 i stort sett utan förvarning tappar drygt 480 artiklar. Man kan också se toppar, som dagen innan nyårsafton 2010 när tyskspråkiga Wikipedia går från att få ca 500 nya artiklar varje dag till att få nästan 2000 artiklar. Samma spik finns för övrigt på fler språkversioner av Wikipedia, som här på den finskspråkiga Wikipedia. På polska Wikipedia finns dock toppen på en helt annan plats.
Som man kan se här hade införandet av funktionen Flagged revisions i maj 2008 en konstig effekt på antalet användare på tyskspråkiga Wikipedia.
Ja, vad finns det mer för spännande saker att hitta i statistiken? Titta gärna själv.