Wikipedia spionerar inte

Det har sagts förut, men det förtjänar att betonas ännu mer: Wikipedia är inte bara en av de få av de största webbplatserna som är ideella – det är också en av de få stora som inte spionerar på sina användare/kunder. Låt mig förklara:
Wall Street Journal har gjort en stor översikt över vilka cookies och andra filer olika webbplatser använder för att spåra de som besöker sajten. Du kan hitta jämförelsen här. Överst på den sidan finns en cirkel där den övre delen representerar webbplatser och den nedre delen representerar företag som specialiserat sig på att spåra användarna. Det är en massa information som är sammanflätad, och det kan vara svårt att hitta vad man letar efter.
Men nedanför cirkeln finns en tabell med tre kolumner: Webbplats, hur utsatt man är som användare, och antal spårningar. Titta gärna längst ner i den tabellen. De översta sajterna (sorterat på antal spårningar) är:
* Dictionary.com med 234 spårningar
* MSN med 207 spårningar
* Comcast med 151 spårningar
* AOL med 133 spårningar
Och längst ner i listan, ligger… Wikipedia. Det är den enda sajten som gör 0 spårningar. (Den som gör näst minst antal spårningar är Facebook.) Eller som Wall Street Journal skriver:

Our survey results showed no electronic tracking devices associated with Wikipedia.org.

Varför talar inte fler om det här? Är inte det här en story, på samma sätt som många anklagar Facebook och andra sajter för att hänga ut sina användares information (oavsett om det stämmer eller inte)? Är det bara spännande när det finns en skurk.
Men borde det fortsätta på det här sättet? Borde Wikipedia börja att använda cookies för att hjälpa användare på olika sätt? Vad tycker du?
[polldaddy poll=4456014]
(PS. Bland kommentarerna till Wall Street Journals artikel finns en användare som heter Gregory Kohs. Han är en spännande individ. Han har bland annat drivit ett företag där han tar betalt för att skriva Wikipedia-artiklar, han publicerar Wikipedia Review, som närmast motsvarar en konspirationsteori-fanzine för Wikipedia-hatare, och han är mycket aktiv på alla diskussionsforum där Wikipedia nämns för att uttrycka det milt. Och han försökte få mig att rösta för att han skulle bli avblockerad genom att muta mig. Så om jag vore du, skulle jag läsa alla hans kommentarer med en hel källare med salt, men där gör du förstås som du vill.)