Wikisafari i Leksand, del tre

I helgen har en så kallad wikisafari genomförts. En wikisafari är en resa där frivilliga åker omkring och fotograferar sådant som kan vara relevant för Wikipedia. Nu samlades sex frivilliga i Leksandstrakten som åkte omkring och tog bilder på bland annat Siljansnäs, Lundbjörken och Tällberg. Förutom att det är givande att känna att göra en speciell sorts av nytta för projekten är det också trevligt att umgås med andra som har liknande drivkrafter. Det har varit många givande diskussioner och jag är säker på att många har med sig nya kunskaper hem. Även denna gång blev det lite mer inslag av riktig safari då vi i Limå bruk passerade svallis som bildats på bron över dammslussen brast och bilen fick spinna sig genom issörjan. Som tur är lyckades Axel som körde skickligt ta sig upp igen (och tillbaks eftersom att vägen inte var plogad på andra sidan bron.) Du hittar alla bilder som togs på resan här (även om inte alla har laddats upp i skrivande stund). Nu behöver vi hjälp med att få in dem i rätt artiklar på Wikipedia också, hjälp gärna till med det. Om du själv skulle vilja ordna en fotosafari, hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig.

Wikisafari. Foto: Jan Ainali. Licens: CC-BY-SA-3.0

2 tankar om “Wikisafari i Leksand, del tre

Comments are closed.