Projekt:Internet i Sverige

Det är med stolthet i rösten (tangentbordet?) vi nu kan meddela att Wikimedia Sverige har fått pengar från Internetfonden för att genomföra ett projekt om ”Internet i Sverige”. Tanken är att det här tremånadersprojektet ska ge bättre koll på hur bra artiklarna om internet i Sverige på Wikipedia är, och vad som behövs göras i framtiden. Förhoppningsvis kommer det att ge samma förbättring som när Liam Wyatt kartlade artiklarna om British Museum på engelskspråkiga Wikipedia. Folk blir inspirerade att bidra med sin tid när de får veta var det största behovet finns.

Och det här är goda nyheter för dig. Vi söker nämligen efter någon som kan genomföra hela projektet. Wikimedia Sverige vill ha intressanmälningar från de som kan tänka sig att sälja tjänsten till oss. Vad som ingår och vilka leverabler som ska göras går att läsa direkt i vår projektansökan. Senaste tid för projektstart är 10 mars.

Krav:

  • Kunskap om Wikipedias policys och riktlinjer.

Arbetet kommer att bedrivas transparent och under ledning av mig, Jan Ainali. Frågor om projektet kan ställas här, på projektsidans diskussion eller på e-post info snabel-a wikimedia.se.

Wikimedia Sverige har inte för avsikt att anställa någon, så alternativ för fakturering måste finnas.