Arbetet med Wiki Loves Monuments 2011 har startat!

Wiki Loves Monument. Illustration av Anna Lena Schiller. Licens: CC-BY-SA

Som Anna Bauer berättade tidigare så kommer vi att vara med och arrangera Wiki Loves Monuments 2011. Tävlingen kommer att genomföras parallellt i ett antal länder i Europa under september 2011 och Wikimedia Sverige står tillsammans med användarna på svenskspråkiga Wikipedia som ansvariga för den svenska tävlingen. Vi har nu kommit igång med arbetet och jag fungerar sedan början av juni som projektledare.

Under juni har vi skapat en arbetsgrupp som än så länge består av mig och Axel Petterson från Wikipedia/Wikimedia Sverige och representanter från Nordiska museet och Riksantikvarieämbetet. Vi kommer ha vårt nästa möta på tisdag och prata närmare om planerna för tävlingen och hur vi kan samarbeta. Vill du vara med i arbetsgruppen, eller hjälpa till med tävlingen? Kontakta mig eller anmäl ditt intresse på projektsidan som ligger på Wikimedia Sveriges wiki.

I planerna för tävlingen ingår att bland annat att dela upp den i flera kategorier där den slutliga vinnaren utses bland de bästa bilderna från varje kategori, vi kommer genomföra arrangemang kring olika teman under tävlingen samt genomföra fotosafaris på olika platser i Sverige och vi kommer att sprida budskapet om tävlingen till nya grupper. En grundtanke är att inte bara få in nya bilder, utan också nya fotografer som kommer fortsätta att bidra med bilder till Wikimedia Commons samt utveckla vårt samarbete med olika institutioner.

Wikipedianer på Fotosafari. Foto User:LittleGun. CC BY-SA 3.0

Wikipedia är ett samarbetsprojekt och min förhoppning är att Wikipediagemenskapen oavsett om de är aktiva eller inte i Wikimedia Sverige ska vara med och skapa en fantastiskt tävling. Jag har lista några uppgifter för den som vill engagera sig här där det går att skriva upp sig, men alla är förstås välkomna att skapa sina egna arbetsuppgifter. Hur vill du delta i arbetet? Det finns också ett visst utrymme i budgeten för att genomföra lokala projekt kring tävlingen.

2 tankar om “Arbetet med Wiki Loves Monuments 2011 har startat!

Comments are closed.