Wikipedia fyller 11 år!

Wikipedia cupcake
Wikipedia cupcakes, foto: Missvain, licens: Public Domain

Idag (om du läser det här den 15:e januari) fyller Wikipedia år. Grattis på födelsedagen!

Sen förra årets firande och festande har både Wikipedia och Wikimedia Sverige tagit stora steg framåt. Wikipedia har med marginal passerat 20 miljoner artiklar och finns nu på 282 språk. Svenskspråkiga Wikipedia passerade 400 000 artiklar i juni med artikeln om Venusfigurinerna i Balzi Rossi och har sedan dess räknat in över 20 000 nya artiklar. Wikimedia Commons, mediadatabasen med alla bilder, filmer och ljudklipp, passerade 10 miljoner uppladdade filer i april. Sen dess har bland annat fototävlingen Wiki Loves Monuments sett till att antalet fria filer nu är över 12 miljoner!

Wikimedia Sverige har tagit stora steg framåt under året och varit ute på fotosafaris, deltagit på mässor samt genomfört projekt och tävlingar tillsammans med våra samarbetspartners. Men framför allt har vi skaffat ett kontor och börjat anställa personal för att öka stödet till gemenskapen och hjälpa projekten att fortsätta växa framöver.

Som en avslutning och ett extra grattis sträcker vi lite på oss och ser och lyssnar på vad några nobelpristagare har att säga om Wikipedia. Grattis igen alla inblandade!

1 tanke om “Wikipedia fyller 11 år!

Comments are closed.