Styrelseledamot Ylva Pettersson

Vem är du?

Ylva Pettersson från Skara

Vad gör du till vardags?

Jag är programansvarig för det estetiska programmet på Katedralskolan i Skara. Jag undervisar i historia och kulturhistoria. Jag är också IKT-pedagog och arbetar med att sprida inspiration på skolan för att öka och bredda användandet av IKT i undervisningen.

Vad fick dig att börja engagera dig för fri kunskap ?

Jag bestämde mig för att lära mig mer om Wikipedia, eftersom eleverna använde det. När jag började undersöka Wp snubblade jag över artikeln om Maria Stuart. Den hade en mall som sade att det saknades källor, och jag visste ju att jag hade källor hemma. Så jag satte igång med att försöka källbelägga artikeln. Plötsligt fick jag hjälp och uppmuntran från andra användare som såg att jag inte riktigt visste hur jag skulle få till fotnoterna. Det kändes fantastiskt roligt att få både bekräftelse och hjälp i arbetet och jag tänkte genast att det här skulle kunna bli en fantastisk upplevelse även för eleverna.

Vilket ansvarsområde har du i styrelsen?

Jag kommer främst att arbeta med att utveckla ömsesidigt gynnsamma projekt Wikipedia/gymnasieskolan.

Vilka är de stora utmaningarna för Wikimedia detta år?

För mig är den största utmaningen att väcka lärarnas lust att arbeta med Wikipedia i undervisningen.

Är det någon trend du särskilt bevakar eller följer just nu?

Jag är mycket intresserad av hur skolan förhåller sig till sociala medier.

Favoritartikel på Wikipedia?

Jag tycker mycket om Koloniträdgårdar i Stockholm. Den minner om ett folkhemssverige som bar på goda ideal som till viss del gått förlorade. Dessutom är den himla fin!

1 tanke om “Styrelseledamot Ylva Pettersson

Comments are closed.