Wikipedian in Residence på Riksantikvarieämbetet

Trots att jag nu varit Wikipedian in Residence hos Riksantikvarieämbetet i över en månad har jag inte skrivit något om det här på bloggen. Det beklagar jag. Här kommer en kort rapport. Vi kom ganska snart överens om att de två pilotgrupperna:
* ska skapa varsitt konto
* ska göra omkring tio redigeringar i existerande artiklar. Det behöver inte vara så avancerade ändringar eller tillägg, utan bara för att vänja sig vid att redigera.
* ska skriva en ordentlig artikel från början
Deltagarna var mycket nöjda.
Den vanligaste frågan har inte rört kvalitet, som man skulle kunna tro. Den vanligaste frågan har istället rört hur experter och Wikipedia går ihop. Det har jag nu skrivit ett blogginlägg om på Riksantikvarieämbetets blogg. Jag återkommer med mer information snart.

3 tankar om “Wikipedian in Residence på Riksantikvarieämbetet

Comments are closed.