Fri offentlig information

Nu börjar vi i föreningen ta oss mot mer konkreta mål för att påverka politikerna så att kunskap och information ska bli tillgängliga för alla. Ett delprojekt i det är att ta fram informationsmaterial om varför det är viktigt, vilka vinsterna kan bli och hur det skulle kunna göras. Vi passar på att testa att crowdfunda det projektet, dela gärna länken för insamlingen till alla du känner.

Thomas Jefferson Portrait.jpg

”Information is the currency of democracy.” 
Thomas Jefferson.

Men det är inte allt vi gör. Till Europeana awareness projektet och tävlingen Wiki Loves Public Art ska vi sätta upp en databas över offentlig konst i Sverige och har påbörjat samarbete med Statens kommuner och landsting för detta samtidigt som vi söker pengar från Vinnova till själva databasen. Vi är också på väg att delta i en idétävling i Öppna Örebro län för att göra ett mobilt gränssnitt till den databasen.

Så vi är i startgroparna, och har börjat leta pengar för att kunna genomföra detta. Men det finns en hel del som behövs hjälp med förutom pengar också. Ta gärna en titt på sidan för skapandet av informationsmaterialet och se ifall du har något du kan bidra med. Putsa text, komma med förslag, ge exempel på lyckade projekt eller tipsa om en bra bild, alla sorters bidrag är välkomna!