Ny på jobbet: David

Wikimedia Sverige
Foto av David
Foto: Evelina Bång. Vissa rättigheter förbehållna.

Hej!
Jag heter David Haskiya. Sedan en den 10 februari 2020 (och fram till 30 juni) arbetar jag som organisationsstrateg på Wikimedia Sverige. Min huvuduppgift är att arbeta med ett förslag på hur produktutvecklingen kan och bör organiseras. Detta inom ramen för en möjlig framtida ”GLAMwiki tech hub”.

Jag är utbildad antikvetare och arkeolog. Redan under mina studier fokuserade jag på digitaliseringens möjligheter att stödja och utveckla dessa två ämnen (och humaniora i allmänhet).

Min professionella bakgrund är inom produktutveckling och digital verksamhetsutveckling inom kulturarvsområdet. Europeana Foundation och Riksantikvarieämbetet är de tidigare arbetsgivare jag varit längst hos. Det är också när jag arbetade åt dem som jag själv också varit aktiv inom GLAMwiki-samarbeten och verkat för öppna data och användning av öppen källkod. Senast arbetade jag för Riksantikvarieämbetet med att där bygga ett nytt team med uppgift att stödja museer med samlingspublicering, metodutveckling, och omvärldsbevakning inom digitalisering.

När jag inte arbetar så tycker jag om att se på sci-fi, fantasy och superhjälte TV-serier. Det är också den typen av litteratur jag läser mest! En gång om året, minst, gör jag också en längre fotvandring. I år blir det, för andra gången, Hadrianusmuren. Denna gång dock från väst till öst, istället för öst till väst – omväxling förnöjer!