Ny på jobbet: Maria

Foto: Maria Burehäll (WMSE) 20200214.png av Maria Burehäll. Licens: CC BY-SA 4.0.

Hej!
Jag heter Maria Burehäll och jobbar som organisationsassistent på Wikimedia Sverige sedan den 3 februari. Min roll på Wikimedia handlar mycket om administration, men jag ska också bidra med stöd kring text och skrivande i olika former.

De senaste åren har jag arbetat som manusförfattare inom e-learning och därmed skrivit innehåll till webbaserade kurser inom vitt skilda ämnen. Jag är utbildad språkkonsult, men har också en dietistexamen, diverse högskolepoäng inom musikaliska ämnen och lite genusvetenskap. Så … en kan säga att jag försöker lära mig ungefär allt. Att jobba inom Wikimedia ger alla möjligheter att fortsätta på det spåret.

Privat gillar jag det mesta som har med musik att göra. Jag sjunger i kör och jammar en del hemma med familjen. Jag brinner för jämställdhet, begriplighet och andra demokratifrågor. Och så kan jag prata baklänges!