Ny omgång av Wikipedia i biblioteken

Collage av tre illustrationer från boken Praktisk lärobok i teckning av N M Mandelgren

Det blir en andra omgång av kursen Wikipedia i biblioteken till hösten. Kursen börjar med egen förberedelse på Digiteket och sedan genomförs träffarna digitalt online. Vi kommer arbeta vidare med ett par projekt som tidigare kursmedlemmar har varit med och dragit igång.

I den förra omgången av Wikipedia i biblioteken så deltog ett hundratal personer från hela landet för att lära sig skriva på Wikipedia och få en större förståelse för hur man kan använda plattformarna i den egna verksamheten. Vi prövade att arbeta med ett par olika projekt på Wikipedia och det startades även ett helt ny projekt med egen projektsida – Projekt HBTQI – som vi kommer fortsätta arbeta med under hösten.

Kursen går under tre veckor i september 2020 med plats för cirka 40 deltagare. Förberedelse är att gå kurserna på Digiteket och skapa ett eget användarkonto.

  • Första träffen: Torsdag den 3 september klockan 13:00 – 16:00
  • Andra träffen: Fredag den 11 september klockan 13:00 – 16:00
  • Tredje träffen Torsdag den 17 september klockan 13:00 – 16:00

Kursen riktar sig till intresserade inom bibliotekssektorn. Totalt är kursen på nio timmar men vi räknar med någon timme för övningar mellan kurstillfällena också. Träffarna kommer hållas digitalt och vi kommer skicka ut en länk till videokonferensen i god tid innan kursen börjar. 

Anmäl ditt deltagande här Wikipedia i biblioteken online september 2020 eller mejla till: tore.danielsson@wikimedia.se

Här kan du se kurssidan för första omgången av Wikipedia i biblioteken

För frågor och mer information om kursen kontakta Tore Danielsson via epost: tore.danielsson@wikimedia.se

Välkommen!