Praktik hos Wikimedia Sverige, visst kan det vara nåt?

Foto: Sarah Stierch (CC BY 4.0)

Wikimedia Sverige har i flera omgångar haft praktikanter hos oss. Nu tar vi ett rejält grepp och gör den verksamheten lite mer strukturerad. På så sätt hoppas vi att fler personer ska kunna dela med sig till föreningen av sin kunskap, och få nya erfarenheter i gengäld.

På vår föreningswiki finns en sida som beskriver hur vi arbetar med praktikanter, och vilka möjliga uppdrag som finns hos oss just nu. Det vi ser att praktikanter skulle kunna arbeta inom just nu är:

Följ länkarna för att se vad vi letar efter inom respektive område, och vilka utbildningar vi tänker att de passar för. Just nu letar vi nämligen främst efter praktikanter som studerar och har praktik som en del av sin utbildning. Vi tror också att den som söker praktik hos oss är intresserad av att se hur en ideell förening som arbetar för fri kunskap fungerar. Och även om det just nu står om uppdrag för 2021 välkomnar vi dig som kommer att ha praktik även kommande läsår att söka.

Är du intresserad av att söka, eller känner du nån som borde göra det? Läs mer på wikin, och skicka sedan ett mejl med ansökan. Vi ser fram emot flera nya bekantskaper framöver!

Foto: Jens Mohr / Livrustkammaren (CC BY-SA 3.0)